HTML

Viva la cuba libre

Kubai utazási élményeink erősen szubjektív közreadása.

Friss topikok

  • wildcow: "de térjünk erre vissza 10-20 év múlva." Térjünk (2022.03.05. 00:46) 9. La Revolución

Linkblog

Archívum

3. Hotel

2010.11.29. 20:11 __BP__

Az igazán menő a vidéki magánszállás lett volna (casa particular), ahol meg lehet rendesen ismerkedni a kubai néplélekkel, de azért csak nászútról volt szó, meg a spanyollal is gondok lettek volna, így maradt a hotel Az ember egész jó kis hoteleket tud kifogni kellő kitartással és bővebb kereséssel. Ha már megvan a kiszemelt ajánlat, akkor sokat segít a tripadvisor.com, ahol az ott tartózkodók véleményét is el lehet olvasni. No nem kell megijedni, ha valamelyiket ledöngölik. Lehet, hogy valami affektáló angol/us/kanadai p*csa írta, aki otthon hagyta a 220 voltos átalakítóját, és nem tudta feltölteni az ájfonját hogy faszbúkoljon a medence mellől.
Egyet azonban nem árt leszögezni: Kuba nem Európa. Ne számítsunk európai sztenderdekre se a tisztaságban, se a szobák minőségében, se a kiszolgálásban. A harmadik napon már meg sem lepődtem, hogy veréb van az étteremben, de a személyzet sem igazán. A tisztaság nem mindig 100%, de az ember nem sterilizálóba megy, hanem nyaralni. Alapvetően azt tudom mondani, hogy ár/érték arányban megfelelő minőségű a szolgáltatás. Az angollal küzdenek, próbálkoznak, ki hogy boldogul vele, mindenesetre aranyos a kiejtésük.
A havannai hotelünk a Club Acuario volt, amit a youtube-on nagyon negatív színben tüntettek fel: barna fürdővíz, nem működő ajtók, álló víz a szobában, mérges vendégek. Vagy a videó készítője volt egy lúzer és minden összejött neki, vagy van egy másik Club Acuario Havannában, de mi ezeket nem tapasztaltuk: picit állt a víz a szobában, de azt mi folyattuk ki (pontosabban a kedves feleségem), az ajtó működött, ideges embert pedig Magyarországon láttam utoljára…
 
 
Érdemes all-inclusive ellátást kérni a korlátlan étel – és elsősorban ITAL fogyasztás miatt. Hogy miért? Ezt kifejtem az élvezetek részben.
 
 
Varaderon a Hotel Villa Cubában szálltunk meg, ami kiválóan megfelelt az igényeknek, egyedül a takarítónő volt morci: vagy puffogott, miközben takarított, vagy nem hozott friss törölközőt, vagy feliből takarított fel. Biztos nehéz napja(i) volt(ak). Nem is kapott sok borravalót távozáskor, muhaha.
Ez is jó választás volt, csak ajánlani tudom mindenkinek.
 
 
 
 
Mire kell figyelni a választáskor:
 
1. LÉGKONDI. Kubában iszony meleg van, ami próbára teszi a káeurópai szervezetet. A légkondi picit enyhíthet rajta, de akkor is marad bőven a melegből.
2. Három csillag alá ne menjünk, már az is határeset. Választáskor egy csillaggal kevesebbel érdemes számolni (az EU 4 csillag ott hármat ér), hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.
3. Vagy belvárosi vagy tengerparti legyen a hotel, hogy minimális időráfordítással elérjük az áhított célt. A havannai eléggé (nagyon) külvárosi helyen feküdt, így 40 perc volt a be- és 40 perc volt a kiutazás, ami még épp-épp kezelhető, de mennyivel jobb csak „leugrani” egy daiquirire egy belvárosi bárba, ha arra szottyan úri/hölgyi kedvünk, nem?

Szólj hozzá!

Címkék: hotel tenger villa volt casa csillag tengerpart cuba légkondi havanna 110 varadero 220 acuario particulare

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr992482071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása