HTML

Viva la cuba libre

Kubai utazási élményeink erősen szubjektív közreadása.

Friss topikok

  • wildcow: "de térjünk erre vissza 10-20 év múlva." Térjünk (2022.03.05. 00:46) 9. La Revolución

Linkblog

Archívum

5. Sun and fun

2010.11.29. 20:30 __BP__

Egy hetet Varaderon töltöttünk, hogy „normális”, zabáló-vedelő, hasat süttető turisták képében tetszelegjünk, ha már egyszer nászúton vagyunk.

Varaderot Siófokhoz tudnám hasonlítani: ez egy üdülőövezet-féle, ahol nagyon szeretik a külföldieket. A legtöbb ember idáig jön, és ezt látja Kubából. A hely kb. annyira kubai, mint amennyire Siófok magyar. Varadero nagyon felkapott lett, ami érthető is: csodaszép, homokos tengerpart, kiváló víz, gyönyörű környezet, szolgáltatások. Sun and fun, viszonylag jó minőségben. Maga a város nem egy nagy durr, kb. Zamárdi kategória. Van egy aranyos park, meg egy-két „bevásárló központ”. Az egyik olyan, mint a Sugár volt, a másik meg olyan, amiben csak kínai boltok vannak egy nagy beton halomban. A Sugárba nem vihettük be a kézitáskát, hanem lerakatták a csomagmegőrzőbe, ami egy bódé a bolt mellett egy Sokol rádiót hallgató bácsikával. Az alapvető dolgok kaphatók, abszolút európai áron. Nagy luxust itt sem kell keresni.

Varaderóban a semmittevést magas szinten lehet űzni: naphosszat csak henyélni a tengerparton és pecsenyére sülni kb. 4 óra alatt igen kiváló és cseppet sem unalmas elfoglaltság. Ha valaki többre vágyik, vásárolhat túrákat a hotelekben az ügynököktől.
Mi egy snorkeling utat választottunk. Ez KIHAGYHATATLAN. Óva intek mindenkit attól, hogy már itthonról megvegye, mert a hotelekben az itthoni ár 50%-ért (75 pezó, 16.000 Ft/fő) meg lehet venni. Mi kerül Magyarországon +16.000 Ft-ba két email meg egy számla nyomtatásába??!!
A dolog lényege röviden: katamarán túra egy pici szigetre, könnyűbúvárkodás, korallsimogatás, 1-2 korty sós víz félrenyelése, fulladozás, röhögés a tengeribeteg, fakó fehér, szénné égő angol/kanadai turistákon, delfinsimogatás, szigetlátogatás, kiadós ebéd és oda-vissza korlátlan lőtyölgetés jófajta kubai rumból. Ha az ember szerencsés, még kanadai börtönőrökkel is összefuthat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A másik, amit érdemes megvásárolni: Buena Vista Social Club koncert. A kép árnyalásához hozzátartozik, hogy nem feltétlenül a projekt fő vonalához tartozó zenészeket lehet látni, de így is egy kellemes estét el lehet tölteni kedves, aranyos, idős nóták hallgatásával, amit kedves, aranyos, idő bácsik és nénik adnak elő. Az átlag turiszt úgyis csak a Chan-Chant és a Guantanamerát ismeri, azt meg mindegy, ki játssza el…
A koncertért 32 pesót (7 ezer forint) kérnek, ami emberes ár, tekintve a hazai jegyár viszonyokat. Cserébe a delikvenst elviszik a „Plaza Americába”, ami kb. olyan és akkora, mint a füzesabonyi mozi 1986-ból. Ott villany lekapcs, zenekar bazsevál, zenekar befejezi, villany felkapcs, lehet menni a buszokhoz.
 
A koncerten 210-250 fő lehetett, és mindenki befizetett 32 pesót, azaz kb. 7000 peták folyt be/fő, ami durván 1,5 millió forint bevétel egy estére! Minden szerdán van koncert, így látható, hogy mekkora pénzeket hagynak itt a turisták, akik fizetnek, mint a katonatiszt, a diktatúra meg zsebeli a pénzeket.
Kb. 10 ember már a második számnál aludt… Volt egy fickó, aki fotózgatta az alvókat a koncert elején; jól ki is röhögve őket, aztán a koncert közepén már ő is aludt. Nem értem én, mire való ez.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mindent egybevetve hiba lett volna kihagyni Varaderot, mert ilyen tengert nem mindenütt látni (különösen nem az Avas lakótelepen). Egy csomó embernek meg tényleg csak annyi az igénye, hogy zabáljon, úszkáljon a hotel(!) medencéjében, igya a rumot, oszt ellegyen. Őket is meg kell érteni; ez itt mind lehetséges, a szállással meg nagyon nem lehet mellélőni.
Varadero Havannából is elérhető a Viazul társaság buszjárataival: 10 $/fő az út, 3 óra zötykölődés, szépen, nyugodtan, vidéknézés, légkondi, és még videót is lehet nézni a buszon. Kell ennél több?

Szólj hozzá!

Címkék: fun zene social vista koncert sun móka club napfény tenger and pihenés buena varadero viazul

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr842482133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása